ESTETICA DENTARA

Coroanele de zirconiu si ceramica presata e.max reprezinta cel mai inalt nivel estetic, fiind superioare coroanelor metalo-ceramice. Sunt solutia ideala pt pacientii cu alergii la diverse metale si reproduc intocmai morfologia si transluciditatea initiala a dintelui.

Coroanele metalo-ceramice sunt cele mai populare dintre lucrarile estetice, fiind convenabil si raportul calitate(rezistenta, estetica)-pret. Metalul este crom-cobalt.

Fatele ceramice sunt foarte subtiri, confectionate din ceramica presata e. max si corecteaza defectele de culoare, forma si marime ale dintilor frontali. se pot realiza cu/fara slefurirea smaltului, in functie de situatia clinica.

Inlayurile, onlayuri sunt o varianta corecta de inlocuire a obturatiilor masive in distructii mari ale dintilor, cand nu se doreste acoperirea totala a acestora cu coroane dentare.

Protezele dentare mobile pot fi partiale sau totale acrilice si partiale scheletate. Protezele acrilice sunt solutia mai rapida si mai ieftina in edentatiile extinse, dar au dezavantajul de a fi cele mai instabile dintre protezele mobile.

Proteza scheletata presupune existenta unui numar de dinti suficient de sanatosi pentru a fi folositi in ancorarea protezei.Are o parte fixa-o punte dentara care se cimenteaza peste dintii restanti dupa slefuirea acestora- si o parte mobilizabila legata printr-un sistem special de lucrarea fixa. La fel ca si protezele acrilice, protezele scheletate se igienizeaza in fiecare zi, urmand a fi imediat dupa aceea atasate din nou in cavitatea bucala.

Albirea dentara este indicata persoanelor care doresc deschiderea culorii naturale a dintilor cu mai multe nuante. Cauzele care au determinat aparitia ingalbenirii dintilor sunt: consumul de ceai, cafea, sucuri, fumat,unele antibiotice, traume dentare. Albirea se realizeaza in cabinet cu geluri de albire speciale, dupa ce s-a realizat in prealabil detartrajul si periajul dentar.

Bijuteria dentara este o un cristal Swarovski cu o stralucire deosebita, pentru a carei aplicare nu este necesara slefuirea dintelui.